Med virkning fra 1. marts 2022 overtager Solar 100 % af aktierne i belysningsvirksomheden Højager Belysning A/S.

Med opkøbet får Solar en styrket position indenfor B2G Salg, idet Højager Belysning A/S er en førende udbyder inden for salg af lyskilder og belysning til den offentlige sektor. Med Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) og Regionerne som kunder.

”En af de væsentligste årsager til opkøbet er Højager Belysning A/S status om den offentlige sektors foretrukne leverandør på lyskilder og belysning. Vi ser store vækstmuligheder i Højager Belysning A/S, men ønsker samtidig at videreføre virksomheden med den DNA, som den i sin lange levetid har oparbejdet. Derudover er der åbenlyse synergier og gode markedsmuligheder, som Solar og Højager Belysning A/S vil arbejde målrettet sammen om at udnytte”, siger Carsten Antonisen.

 

Professionel belysning til private virksomheder og offentlige institutioner

Højager Belysning A/S er en handels- og rådgivningsvirksomhed, som blev etableret for 40 år siden. Virksomheden har specialiseret sig i at levere belysning til private virksomheder, boligselskaber og offentlige institutioner i Danmark.

Virksomheden har et bredt produktsortiment samt et landsdækkende net af salgskonsulenter, der tilbyder rådgivning inden for belysning, optimering af belysningsanlæg med forslag til mest økonomisk lyskildevalg ved den enkelte arbejdsopgave, samt kontrol af, om lysanlægget overholder dansk lovgivning.

 

Klar til nye muligheder

Højager Belysning A/S ledes i dag af ejerkredsen, som består af Lars Sparre, Stig Bay-Jørgensen og Carsten P. V. Larsen. De tre overtog firmaet i 2005 og havde inden da været i Højager Belysning A/S igennem 20 år.

Men efter mere end 30 år i virksomheden er direktør-trioen nu klar til at overlade roret. Når valget faldt på Solar skyldes det først og fremmest muligheden for at bringe virksomheden videre med dens nuværende profil og medarbejdere samt de mange nye muligheder, det giver, for at udvikle virksomheden.

”Vi kan se os selv i Solar. For ligesom Højager Belysning A/S, er Solar kendt for ordentlighed og ærlighed, hvilket er to vigtige værdier for os. Samtidig er Solar en dansk-ledet virksomhed med den kultur, der følger med”, fortæller Carsten P. V. Larsen.

Alle tre ejere forlader virksomheden i forbindelse med overtagelsen. Carsten Antonisen fra Solar vil fungere som Administrerende direktør indtil den fremtidige direktør tiltræder.

 

 

Kontaktpersoner

Carsten Antonisen, Solar – tlf. 40 64 12 67 

Carsten P.V. Larsen, Højager Belysning A/S – tlf. 21 48 93 83

 

Om Højager Belysning

Højager Belysning A/S er landsdækkende leverandør af belysning til B2B- og B2G-markedet. Det primære sortiment består af lyskilder, belysning og el-materiel.

Højager Belysning A/S er en betydende leverandører af belysning til det professionelle marked i Danmark og har været på markedet i over 40 år. Virksomheden har 31 medarbejdere.

Højager Belysning A/S har gennem årene markedsført  agenturerne for AURA, Waldmann, Derungs, Radium, og forhandler Varta, Sylvania, Osram, Philips, Panasonic, Luxo, GE, LK, Megaman m.fl.

Se mere på https://www.hojagerbelysning.dk/

 

Om Solar Danmark

Solar Danmark A/S, der er en del af Solar-koncernen, har en stærk position inden for belysning centreret omkring konceptet Solar Light. Mere information kan findes på www.solarlight.dk.

Solar-koncernen er en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed, der leverer løsninger primært inden for el, vvs samt klima og energi. Vores kerneforretning centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af vores kunders forretning.

Vi fremmer effektivitetsforbedringer og tilbyder digitale værktøjer, der gør vores kunder til vindere. Vi driver den grønne omstilling og leverer de bedste løsninger, der sikrer bæredygtig brug af ressourcer.

Solar-koncernen har hovedsæde i Vejen havde i 2021 en omsætning på ca. 12,4 mia. kroner og beskæftiger omkring 2.900 medarbejdere.